Monday, March 12, 2007

Za'atar

Den här kryddblandningen kan man strö på grillspett, köttbullar och grillade grönsaker. Man kan också doppa bitar av nybakat bröd i za'atar för att ge det extra smaksättning.

75 g sesamfrön
3 msk torkad timjan
3 msk malen sumak

Rosta sesamfröna i en torr panna, skaka pannan under tiden eller rör runt i fröna. Låt dem svalna och blanda med timjan och sumak.

Sumak är ett syrligt bär som mals till pulver.

1 comment:

Anonymous said...

Åhh, vilken härlig matsida! Är själv en älskarinna av matlagning och försöker lära mig att baka också.( tyvärr infinner sig inte samma entusiasm av det senare men skam den som ger sig...) Hittade eran fina hemsida av en slump när jag googlade på gott bröd och blev så lycklig av att läsa era härliga recept, och fina bilder
Tusen tack!
hälsningar!
Ungerska Sofia
Bästa hälsningar