Saturday, July 7, 2007

Grillat med två såser

Vi grillade enkelt men gott förra helgen när vi hade gäster. Två sorters kött, kycklingben och lammfärsbiffar och två sorters såser, raita och avocadosalsa. Kycklingbenen marinerades i lime, olja och vitlök i någon timme. Lammfärsen blandade jag med rätt mycket spiskummin, pressad vitlök, salt, peppar och en gnutta kanel. Raitan var ungefär som den vi skrivit om tidigare, men eftersom jag gick på känn blev den såklart lite annorlunda. Mer spiskummin och mindre koriander är min gissning. Avocadosalsan blev supergod, den gjorde vi såhär:
2 mogna avocado
2 mogna tomater
1/2 kruka koriander
1/2 lime (skal+saft)
salt och peppar

Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Skär i små bitar, ca 0,5*0,5 cm. Skär avocadon i lika små bitar. Tvätta limefrukten noga och riv limeskalet. Hacka koriandern. Blanda tomater och avocado. Vänd ner limeskal och koriander, pressa över limesaften och smaka av med salt och peppar. Låt stå minst en halvtimme i rumstemperatur innan servering. Om man vill kan man ha hackad färsk chili i också.

No comments: