Saturday, September 1, 2007

Kalvrullader med kantareller

Hade ett vin hemma (Fetzer pinot gris) som behövde sällskap. Jag brukar vanligtvis gilla systembolagets recept, men idag hittade jag inget som kändes helt rätt. Noterade att det mesta i köttväg, svamp och pasta funkade bra med vinet och gick på det. Sen var jag ju tvungen att ha i lite chili. Vääääääldigt gott.


Till två: (jäklar, nu måste man tänka på hur mycket man hade i av allt igen...)
250-300 g kalvinnanlår
två nävar (hur mycket väger det?) kantareller
1 scharlottenlök
1/2 hackad periperi (eller annan ganska stark chili)
1 msk kapris
1/2 dl rött vin
1/2 dl oatley havre (istället för grädde pga. laktosintolerans)
1 dl vatten
1 tsk kalvfond
1 msk soja
1 tsk majsena utrört i 1/2 dl vatten
tandpetare
svartpeppar
smör att steka i

Rensa kantarellerna och skär dem i bitar. Lägg dem i en kastrull med en skvätt vatten och koka dem torra. Stek dem sedan i smör med finhackad scharlottenlök, chili, salt och peppar. Blanda i kapris. Banka ut kalvinnanlåren, eller kläm på dem med knogarna så att de blir lite plattare och större. Lägg nån matsked röra på varje innanlår, rulla ihop och väst med en tandpetare. Fräs rulladerna runt om så de får färg. Häll i all vätska (vin, fond, soja, majsenaröran, vatten, oatly/grädde). Vispa runt ordentligt och låt koka i 10 minuter. Servera med pasta. Och Fetzer pinot gris!

No comments: