Sunday, January 18, 2009

Parmalindade pilgrimsmusslor


En sagolikt god och väldigt enkel förrätt. Skinkans sälta bryter fint mog pilgrimsmusslornas sötma, och balsamicon blir pricken över i:et.
Till 4
12 stora pilgrimsmusslor, frysta går bra.
4 skivor parmaskinka eller annan prosciutto
12 blad basilika
1/2 dl balsamvinäger+1 msk brunt socker, eller färdig balsamicosirap
svartpeppar
lite olja
Om du gör egen balsamicosirap, börja med den. Smält sockret i en kastrull utan att bränna det. Häll på balsamvinägern en skvätt i taget och låt sedan koka ned till en seg sirap.
Tina musslorna om de är frysta och låt dem rinna av ordentligt. Skär varje skiva skinka i tre remsor på längden. Placera ett basilikablad på varje mussla och linda sedan en skinkstrimla runt. Fäst med tandpetare om det behövs (viss skinka går bra att "knyta" istället). Hetta upp en grillpanna eller stekpanna, doppa musslorna i lite olja och stek snabbt, någon minut på varje sida räcker. Lägg upp på fat och ringla balsamicosirap över.

No comments: