Tuesday, May 12, 2009

Lammburgare med baba ganoush

Till 4:
600 g lammfärs
1 msk garam masala
1/2 msk paprikapulver
salt och peppar
2 vitlöksklyftor, hackade
1 röd chili, urkärnad och hackad
färsk koriander efter smak. Spara några blad till dekoration.
olivolja

Blanda lammfärs med kryddor och forma 4 biffar. Stek biffarna i olivolja i grillpanna, 7-8 minuter på varje sida ger en rosa kärna om biffarna är tillräckligt tjocka.

Baba ganousch:
2 aubergine
2 vitlöksklyftor
0,75 dl tahini
salt och peppar
citronsaft från 1/2 citron

Stick några hål i auberginerna och grilla dem i ugnen i 250 grader tills de är riktigt mjuka inuti. Låt dem svalna och dela dem sedan på längden och gröp ur köttet. Mixa auberginen med vitlök och tahini, smaka av med salt, peppar och citron.

Servera biffarna med till exempel hamburgerbröd eller pitabröd, gärna med tomat och fetaost.

2 comments:

Sofie said...

Oj så lyxiga de såg ut! Det där är absolut någonting som jag tror att jag skall försöka mig på en varm sommardag i stugan!
Förövrigt en superbra blogg, hoppas det uppdateras oftare bara ;).

A home far away said...

Ser underbart gott ut!!

Ha en fin midsommarhelg
Kram Gunilla i Singapore