Monday, January 3, 2011

Mandelpotatisbakelse med löjrom

Ett supergott och enkelt tilltugg som passar löjligt bra till champagne. Potatisbakelsen går att förbereda dagen innan och sen kan man toppa med löjrom vid servering.

Till ca 8
250 g mandelpotatis (eller någon annan fin sort)
1 msk hackad gräslök
2 msk crème fraiche
salt, peppar
100 g löjrom

Koka potatisen och låt den svalna. Mosa den grovt och blanda med crème fraiche, gräslök och salt och peppar. Gör en rulle och lägg i plastfolie i kylen i ett par timmar eller över natten. Då går det lättare att skära den i bitar. Har du inte tid att kyla den så går det bra att lägga upp direkt på ett fat. Skär rullen i 16 bitar och täck varje bit med löjrom.

1 comment:

Rune Matomanen - Matälskare said...

Det där måste jag prova... Dom potatisbakelser jag kommit i kontakt med brukar innehålla smördeg...
Tack för tipset !!!
/Rune